РХМЗ издао хитно упозорење на пљускове и град

Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење на пљускове, град и олујни ветар у Србији.

Непогода са јаким пљуском, грмљавином, градом и олујним ветром тренутно је на подручју између Ваљева, Чачка, Аранђеловца и околине и у премештању је ка северу Шумадије, подручју Београда и Поморавља, наведено је у хитном упозорењу РХМЗ.

Раније данас, Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на појаву временских непогода за подручје Србије од данас до петка, 15. јуна. 

Према прогнози, данас и сутра биће нестабилно са пљусковима и грмљавином и локалном појавом краткотрајних временских непогода са количином падавина преко 20 милиметара за три сата, олујним ветром и појавом града.

У Србији ће сутра бити умерено и потпуно облачно, свежије, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. 

Понегде су могуће и краткотрајне временске непогоде са олујним ветром, обилнијим падавинама и појавом суградице и града, углавном на југу и истоку. 

Ветар ће бити слаб и умерен, северни и северозападни. Јутарња температура од 13 до 18 степени, највиша дневна од 22 до 27 степени.

И у Београду ће сутра бити умерено и потпуно облачно, свежије, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар ће бити слаб и умерен, северни, северозападни. 

Јутарња температура око 17, највиша дневна око 23 степена.

Према изгледима времена за седам дана, до 21. јуна, у петак се прогнозира умерено и потпуно облачно, свеже, местимично са кишом или краткотрајним пљусковима.

Затим, до краја периода променљиво облачно и нестабилно, пре подне у већини места са периодима сунчаног времена, после подне са појавом пљускова и грмљавина и температуром у порасту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво