Читај ми!

Корак по корак

Четворогодишњи Чеда Тошић из Пирота који болује од церебралне парализе недавно је, захваљујући акцији РТС-а, проходао. Међутим, потребна је још једна интервенција коју његови родитељи не могу да финансирају.

Када је екипа Радио-телевизије Србије, пре неколико месеци, први пут посетила Чеду Тошића из Пирота његов живот је протицао између четири зида.

Због церебралне парализе четворогодишњи дечак није могао да хода. Након објављивања приче о њему, сакупљена су средства и Чеду су, у Ћуприји, оперисали руски лекари.

Поново смо закуцали на врата породице Тошић, и овај пут Чеда нас је дочекао на капији. Сада може да хода уз мајчину помоћ мајке, чак успева и сам да се креће по дворишту и да се игра.

Ни мајка ни син не могу да сакрију радост због овакве промене у њиховом животу.

"Немам речи да вам опишем колика је радост када ухватите дете за руку и водите га у вртић или код другара да се игра", прича Љиљана Ђукић, Чедина мајка. "Није више затворен у соби, постоји могућност да сам иде у школу."

"Био сам на операцији у Ћуприји", објашњава нам Чеда. "Сада могу да ходам и више се не плашим доктора."

Међутим, пут до потпуног оздрављења препун је препрека, углавном материјалних. Јер Чеду у септембру чека још једна операција код руских лекара у Ћуприји, која кошта 2.200 евра, ез путних трошкова и смештаја.

За породицу која живи у више него скромним условима и од помоћи која месечно износи 10.000 - оваква сума је недостижна. Зато се мајка Љиљана поново узда у добре и племените људе.

"Поново бих молила те добре људе да ми изађу у сусрет и помогну да Чеди урадимо још једну операцију. Знам да нисмо једини, али свака помоћ нам је драгоцена."

На потезу је хуманост. А док родитељи са зебњом ишчекују 20. септембар - за када је заказана операција у Ћуприји - мали Чеда ужива у свом малом свету, који сада посматра из другачије перспективе и нада се да ће ових дана кренути у вртић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво