Драгоцени опоравак у Ивањици

У Заводу за рехабилитацију у Ивањици о трошку државе годишње се опорави више од хиљаду људи, а од недавно уз помоћ Републичког завода за здравствено осигурање, бесплатно ће у тој установи моћи да бораве и деца оболела од рака.

Деца оболела од рака од недавно уз помоћ Републичког завода за здравствено осигурање могу да бораве у Заводу за рехабилитацију у Ивањици о трошку државе.

Таква помоћ је драгоцена, јер већина не би имала новца за опоравак. Да ће поново проходати после непуних годину дана од тешке саобраћајне несреће коју је доживео, Слободан Весовић није веровао.

Лекари су се изборили за његов живот, али је рехабилитација била спора и тешка. Значајан помак донео је боравак у Ивањици, који себи без помоћи државе Весовић не би могао да обезбеди.

"Не бих могао сам себи да обезбедим толико дуготрајно лечење које је дало резултате. Мислим да испод неког тог времена не би било таквих резултата какви су се до сада показали, а сама помоћ Фонда много, много значи", каже Весовић.

Од 250 лежаја у чувеној Анемији, 80 је у мрежи Републичког завода за здравствено осигурање, па се годишње оствари око 30.000 болесничких дана.

Пацијентима су на располагању медицинске услуге 24 сата дневно. Стручни тим лекара специјалиста у ивањичкој специјалној болници уз редовне терапије, пружа и психосоцијалну подршку.

Директорка Специјалне болнице за рехабилитацију у Ивањици докторка Радованка Предраговић - Стеванић каже да рад центра има велики утицај на околину, колектив, локалну средину.

Повратак у уобичајене токове живота уз рехабилитацију и опоравак већина пацијената није у могућности да плати.

Од недавно Републичи завод за здравствено осигурање одобрио је бесплатну рехабилитацију у Ивањици и за децу лечену од малигних болести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара