Шта је све украдено Обрежанима за месец дана

У Обрежу, селу надомак Варварина, мештани су у страху због учесталих крађа у последњих месец дана. У почетку су им нестајале ситнице, а потом и вредни предмети.

У једном од најбогатијих села у Темнићком крају све је почело ситним крађама на које је мало ко обраћао пажњу. Мештани су више били изненађени тиме шта се краде.

"По нашем обичају сваке суботе идемо на гробље, када смо дошли овде све оне поделе што смо спремили од уља, шећера кафе, пива неко је однео. Нисмо пријавили полицији мислили смо да су то ситне ствари, мада смо требали да би се зауставило даље јер то је кренуло сваку ноћ нека нова кућа", каже Слава Петровић из села Обреж.

"Па видели смо то да отворене те мале капије, па отворена штала то смо прво приметили, негда нема ово оно, нисмо у ти тренутци ништа могли да разгледамо и шта било било, нек носе него све што било закључано то ме интересује како мого да откључа и исто да закључа. Плашим се поштено, ено и она баба каже отуд кућа нема нико, одовуд нема нико и ја се каже плашим, ће да јурне ,ће ме убије за мале паре", каже Снежана Матић, село Обреж.

Обрежани су из страха капије почели да закључавају пре мрака, јер се вест о све учесталијим крађама брзо прочула.

"Десетак кућа је обијено углавном су узимане намирнице, телевизор у боји, лап топ и остало су биле намирнице, али то су углавном празне куће где не живи нико. Људи су у иностранству, гастарбајтери и онда једноставно коме је украдено не сме да се појави јер се плаши да се не деси поново", наводи Живка Симић из села Обреж.

Према последњим информацијама више нема разлога за страх. Припадници полиције ушли су у траг лопову против кога ће бити поднета кривична пријава. Реч је о 49-огодишњем мушкарцу из Обрежа. Већи део украдених предмета је пронађен код осумњиченог и биће враћен власницима.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара