Појачане контроле у саобраћају

До 11. децембра, код нас и у 30 европских земаља чланица РОУДПОЛ-а, траје акција појачене контроле вожње под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Град Чачак ради на већој безбедности саобраћаја па су поред школа постављене ограде и успоривачи.

Полиција је у Чачку у најновијој акцији контролисала преко 1000 и открила 32 возача који су управљали возилом под дејством алкохола. Подаци о све чешћим случајевима када су за воланом и возачи под дејством наркотика упозоравају и захтевају чешће контроле.

"Иначе, од почетка ове године на подручју наше полицијске управе, од 22 саобраћајне незгоде у којима је било погинулих, у четири је бар један возач био под дејством алкохола, а у две под дејством психоактивних супстанци", каже Милош Дуканац, официр Саобраћајне полиције Чачак.

За бољу безбедност свих учесника у саобраћају Полицији кажу пажња је усмерена и на прекршаје које возачи чине према пешацима, али и на пешаке. У контролама је санкционисано 400 пешака, што је за скоро 40 одсто више у односу на претходне године.

''Најчешћи прекршаји које чине пешаци су прелаз преко коловоза на удаљености мањој од 100 метара од обележеног пешачког прелаза, прелаз на црвено светло на семафору и употреба мобилног телефона, односно слушалица за време преласка улице'', наводи Милош Дуканац.

Већина чачанских основних и средњих школа су у прометним улицама, па су ограде поред школских објеката и дворишта, као и хоризонтални успоривачи саобраћаја нека од решења за безбедније кретање пешака.

"55 хиљада регистрованих возила имамо у Чачку тако да је то заиста постоји велико загађења, али ми пре свега бринемо о безбедности деце, безбедности пешака и морамо у то улагати у наредним годинама и сигурно ћемо у буџету за нареду годину предвидети значајна средства како би и наши суграђани били безбеднији и сигурнији на нашим улицама', сматра Мирослав Петковић, помоћник градоначелника Чачка.

Већој безбедности учесника у саобраћају уз сталне акције полиције, допринеће честа предавања и указивање на проблеме, али и проширење пешачких стаза и претварање централне градске улице у пешачку зону.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи