Читај ми!

Зрењанин: Проблеми због промене назива улицa

Након што је Скупштина града променила назив улици на периферији Зрењанина у Вишњичка, двадесетак домаћинстава је сазнало да су се промениле и границе насељених места и да припадају селу Арадац. Проблеми са којима се од тада суочавају су између осталог испорука поштанских пошиљки и непостојање улице на мапама за навигацију.

Када је зрењанинска улица број 18 позната и као Арадачки атар постала Вишњичка, промену је са симпатијама дочекала Вишња Родушек која овде живи више од две деценије. Убрзо је приметила лоше стране те промене. Писма су престала да јој стижу у поштанско сандуче.

 

"Поштар је долазио док није било промене адресе. Од кад је промена адресе не. Не само то. Ја сам по пошту ишла лично по позиву у Арадац и они су узели мој контакт телефон да кад дође нека пошта, да ће ме обавестити. Вода нам стиже на Мошоринску улицу, струја нам стиже на неки ред, порез нам стиже на Арадачки атар", наводи Вишња Родушек.

Мештани највише страхују да би им се рачуни могли изгубити, па да дођу у неугодну ситуацију принудне наплате. Роберт Чернак се сналази на занимљив начин.

"Електровојводина, они су навикли стуб 9, односно бандера не знам који број. То су они тако навикли закаче ми тамо. Или баце ту негде код комшије. Комшије, ми једно другоме тако делимо", истиче Роберт Чернак.

Породица Јосипа Чизмића је тек на основу позива за изборе сазнала да више не живе у Зрењанину.

"Син је правио личну карту, добио је адресу на Арадац и све што стиже на њега иде у Арадац. До Зрењанина имамо сто метара, а до Арадца пет километара", каже Јосип Чизмић.

Пошта Србије у саопштењу каже да ће свака правилно адресирана пошиљка бити испоручена, али не дају одговор који реонски поштар носи пошту у Вишњичку. У Републичком геодетском заводу су уцртали Вишњичку на основу одлуке Скупштине града Зрењанина из маја прошле године, а локална власт је надлежна и за одређивање граница између насељених места. У овом случају линија која дели Зрењанин од Арадца се налази на педесет метара од улаза у Вишњичку улицу.

 

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи