Нови случај вршњачког насиља - у Новом Пазару четранаестогодишњаку поломњена вилица и јагодична кост

Четрнаестогодишњи дечак, пионирски репрезентазивац Србије у кошарци, претучен је у недељу у кругу Основне школе "Меша Селимовић" у Новом Пазару после утакмице која је одржана у фискултурној сали те школе.

После утакмице око 16.00 часова, како је нам је рекао отац, дечак је у друштву два друга у дворишту школе чекао такси да се врати кући. Међутим, расправа са утакмице се наставила, а потом је дошло до туче. Срећом, родитељи који су такође гледали утакмицу, спречили су да не дође до још тежег исхода. Позвали су полицију, а дечак је превезен у болницу и оперисан.

 

"Он је јуче отпуштен у добром стању са неким отоком. То је перипетијална регија десно и то је то. Дечак је спортиста професионални. Речено му је да се не бави спортом три месеца док потпуно не зарасту те кости", наглашава др Нермин Бадић, максилофацијални хирург у Општој болници у Новом Пазару.

У школи се ограђују од инцидента јер је спортска сала само дата на коришћење спортским клубовима.

"Жао нам је што је приликом одигравања кошаркашке утакмице у недељу по подне дошло и до сукоба и туче навијача и што је том приликом повређено једно дете. Организација утакмице није била у организацији наше школе, већ кошаркашког клуба, а организована је у филскултурној салиу наше школе. Особе које су учествовале у тучи, засигурно знамо да нису ученици Основне школе "Меша Селимовић", објашњава Марија Урбановић Бакрачевић, педагог у ОШ "Меша Селимовић" у Новом Пазару.

Дечак се спремао за велики корак у каријери и животу, одлазак у чувени турски клуб- Бешикташ. Сведоци смо бројих насиља у школама и породици. У оквиру 16 дана активизма у борби против насиља град Нови Пазар је покренуо разне активнопсти.

"У протеклих четири године ми смо организовали неких 160 активности. међутим, да ли је то довољно да се промовише ово питање? Сасвим сигурно не, јер смо сведоци и ових дана и у предходном периоду како насиље у школи тако и у породици није смањено, напротив", каже Банина Мудеризовић, председница за родну равноправност Града Нови Пазар.

Против актера туче биће покренуте све Законом предвиђене мере.

 

 

 

 

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво