Удружени у акцији за наставницу Сању

Врањанки Сањи Недељковић потребна је новчана помоћ за лечење, има 34 године и тешку болест костију. Хуманитарна организација "Веритас" прикупља помоћ, прикључили су се грађани, ученици. За лечење у Турској, Сањи је потребно око 13 хиљада евра.

Сања Недељковић је наставница руског језика, из Ристовца код Врања, сада живи у Нишу. Има тешку и прогресивну болест, асептичну некрозу. Један стадијум лечења је завршен, али је потребно наставити терапију како би болест била успорена и заустављена, па је Сања сада у Истанбулу.

 

"Скоро је била код нас овде у канцеларији, па нам је испричала шта се уствари то дешава у организму. А то је да дође до тога да кост нема довољно кисеоника, дође до неке врсте инфракта и кост пукне, распршти се и организам је препозна као храну", објашњава Ивица Стаменковић, из хуманитарне организација "Веритас", из Врања.

За наставак лечења потребно је 13 хиљада евра, па су организовани базари, каравани, турнири у више места у Србији. Организација "Веритас" у Врању има и хуманитарни бутик где се може донирати гардероба и оставити новац за помоћ Сањи.

"Деца је јако воле, професори, односно њене колеге је јако поштују и они су покренули сву ову акцију везану за њено лечење односно њена колегиница, професорка српског језика Александра Ђорђевић", наводи Ивица Стаменковић, хуманитарна организација "Веритас", Врање. 

"Ми се сви заједно трудимо да свест у нашем граду продубимо, да људи буду што више ангажовани, да нам се прикључе, што и јесте случај", истиче Снежана Маринковић, чланица удружења "Веритас" у Врању.

Прикључили су се и ученици Техничке школе у Врању.

"Овог месеца смо организовали хуманитарну недељу, почели смо у четвртак када смо организовали трку за срећно детињство у сарадњи са Цевеним крстом Врање. Учествовали су ученици прве године наше школе и ту смо такође прикупили око 10 хиљада динара који ће исто бити уплаћени Сањи за лечење", каже Катарина Јањић, председница ученичког парламента у Техничкој школи у Врању.

Играјући кошарку и стони тенис, средњошколци из Врања дају пример како бити хуман, дају и наду Сањи и њеној породици. Отворени су наменски рачуни за уплату новчане помоћи за лечење Сање Недељковић.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи