Лесковац: Акција помоћи за мајку оболелу од карцинома ока

Драгани Стојиљковић, самохраној мајци двоје деце из Лесковца, пре десетак дана откривен је карционом левог ока. Спас је лечење у Швајцарској које кошта 30.000 франака. Интервенција је већ заказана за 3.октобар. Драганине пријатељице покренуле су акцију прикупљања средстава за лечење.

Без пратиоца Драгана не може да се креће. Уз оштећен вид честе су вртоглавице и главобоље. На операцију и зрачну терапију карцинома левог ока у Лозани и Вилигену упућују је лекари Очне клинике у Београду. Са малом радничком платом подиже двоје деце. Супруг је преминуо од рака пре 5 година. За битку са опаком болешћу Драгани је што пре неопходна помоћ државе и људи добре воље.

 

"Драгана чека решење Фонда за помоћ државе за операцију у Швајцарској. Драгани је потребан један део новца, то је отприлике 10.000 евра где она треба да плати авионску карту, смештај у хотелу, то су превози од града до града пошто Драгана није смештена у једном граду. Потребан је новац и за храну. Да колико толико покажемо и хуманост и људскост на делу и да ето помогнемо Драгани да оде на лечење да се врати здрава мајка, да буде ту пре свега за своју децу", каже Татјана Благојевић, Драганина пријатељица.

Многобројним активностима наду за Драганин нови живот дају и ђачки парламенти и хумантарна организација. 

"Јако је велики одзив што се тиче Драгане. Пратимо сваког дана стање. Вечерас имамо хуманитарни лајв у једној фејсбук групи где ћемо скупљати новац такође за Драгану. Имамо још један термин па ћемо ту убацити, радимо и лицитације хуманитарног карактера по друштвеним мрежама", наводи Душан Миљковић, из Фондације "Покрени живот" Лесковац.

Где је воља, ту је и начин, да се помогне самохраној мајци. Један од њих је - слање смс поруке 59 на број 3800. 

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи