Представљена нова правила Кошаркашке лиге Србије

На Старој планини одржан је тродневни скуп о новим правилима у Кошаркашкој лиги Србије. Једно од њих је увођење контролног видео система ИРС.

Као на Европском првенству и у нашој Кошаркашког лиги од наредне сезоне примењиваће се ИРС систем. По томе ће наша национална лига бити прва у региону.

"То је систем који нам пуно доноси, који ће утицати на подизање регуларности лиге, али самим тим ће вратити поверење у судије и њихове одлуке", сматра Александар Грујин, председник КЛС.

"За све нас је најбоље, због финалног резулата, за све нас је најбоље да се то испроверава и да сви будемо тамо где би требали да будемо", каже Владимир Јевтовић, интернационални судија.

Опрему за дворане и клубове, обезбедило је ресорно министарство. КЛС лига веома је важна за развој регионалних центара и као база младих кошаркаша.

"Ми имамо овде рудник потенцијала, перспективне деце и перспективних девојчица, само мора да се ради, а морамо да образујемо нове тренере, да стварамо нове судије", наводи Небојша Човић, председник КК Црвена Звезда.

"Наша лига је за разигравање младих играча, не могу сви да играју у Звезди и Партизану, нема места", наводи Мирослав Николић, тренер КК Вршац.

Домаћим кошаркашким тренерима, судијама и делегатима било је Јавно предузеће "Стара планина".

"Ми ћемо развијати овај овде сегмент и овај драгуљ на Старој планини, на Крову Србије, управо ка томе да не буде само зимска дестинација, као што већ и није, него и за све остале припреме свих спортова", каже Горан Караџић, директор ЈП Стара Планина.

По новим правилима, тренери ће имати могућност за један челенџ, и употребу и-ер-ес система, уколико се на слажу са судијском одлуком.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи