Шта је оживело туризам у Бујановачкој бањи?

Капацитети у Специјалној болници у Бујановачкој Бањи су попуњени. Такво интересовање за лечилиште није забележено у последњих 20 година. Шта је оживело туризам у Бујановачкој бањи, у причи Миљане Николић.

За ваучер у вредности од 15 хиљада динара, покривен је петодневни смештај у Бујановачкој Бањи, цене нису мењали. Уз то, током 5 дана и терапије су бесплатне. Од почетка августа 20% корисника је остајало 5 дана, остали дуже, уз доплату.

Гости су задовољни: "30.000 за мене и мог супруга мање - много значи".

"Бићу 7 дана, ако буде нешто боље, продужићу".

"Први пут сам у Бујановцу. Прија, задовољна сам терапијама, све". 

Издали су 2.200 резервација за ваучере, четвртина је употребљена. Током дана терапијски блок прими око 400 пацијената, из стационарног и амбулантног дела.

"С тим што смо то због епидемиолошких мера раздвојили у 2 дела, па онда до пола 11, односно 10, иду људи који амбулантно путују на терапије, па се врши дезинфекција целог терапијског блока, а онда од пола 11 крећу људи који су у Стационару", каже Марјан Томић, главни медицински техничар.

‚‚Први пут после 20 година да имамо негде 90 и преко 90% попуњености капацитета, наиме наши капацитети су 195 кревета, ми сада у једном дану имамо између 175 и 185 кревета који су нам пуни. Хвала држави Србији која је то омогућила", наводи Ненад Митровић, директор огранка за угоститељство и туризам.

Три бање у једној, користе термоминералну воду, блато вулканског порекла и природни гас.

‚‚Оно по чему је Бујановачка Бања специфична је тај природни гас угљен диоксид који је 98 одсто чист из земље и дајемо га у виду гасних ињекција и гасне каде. Има га у Карловим Варима, 30 посто чистоће, и овде код нас", истиче Годрана Димитријевић, специјалиста физикалне медицине.

Обнављали су терапијски блок, и четврти спрат са 40 кревета, који није радио 15 година.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи