Шабац: Подстицаји за тракторе

У овој години новом мером град Шабац помаже пољопривредницима при набавци новог трактора. Новац предвиђен за подистаје је утрошен, а купљена су 34 трактора.

Уз трактор стар 3 деценије, и нов купљен ове године. Набављен је уз помоћ града, и Лазићима из Петловаче који обрађују 15 хектара и гаје стоку, биће од велике користи у производњи.

 

"Новац смо добили за 15-ак дана. Добијају се и републичке, али мало дуже се чека. Трактор је коштао неких 15.000 евра. Добили смо 730.000 повраћаја. Трактор је изашао негде око милион динара. После 30 година смо купили нов трактор" каже Стефан Лазић, из Петловаче.

Пољопривредници су од града добили половину уложеног новца, највише милион динара по газдинству. Један од услова за подстицај била је снага трактора.

"Добили смо 30% повраћаја, трактор је 60 киловата, то је био услов. Нисмо могли већи, нама би можда одговарао мало већи, али у суштити задовољни смо и са овим", истиче Синиша Гајић, пољопривредник из Рибара.

За ову меру из градске касе је опредељено и утрошено 30 милиона динара. У току су конкурси за набавку механизације и машина за припрему сточне хране.

"Ми ћемо поучени овим искуством и у новом буџету предвидети меру, јер све оно што је добро за пољопривреднике, добро је и за град Шабац. Оно што је такође у буџету је 13 милиона за прикључне машине за обраду, где је највећи износ по гадзинству 100 хиљада динара, такође и механизација за припрему хране, и храњење и појење животиња такође 10 милиона динара смо издвојили", наводи Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Пољопривредну производњу град Шабац подстиче са 15 мера и буџетом од 120 милиона динара.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи