Читај ми!

Кошаркаши у колицима, са припрема из Ваљева, на првенство у Сарајево

Пред Европско првенство кошаркаша у колицима у Сарајеву 12. јуна, репрезентација Србије припрема се у ваљевском спортском центру Омни. На располагању им је и Дом за смештај лица са посебним потребама.

У инвалидским колицима, на захтевним тренинзима су српски кошаркаши. У Ваљеву, пред Европско првенство, поред физичких припрема усавршавају и нове вештине у постизању кошева из колица.


"Омни хотел који има апсолутно све услове за тренинг и Омни дом који испуњава све услове за особе са инвалидитетом, тако да се у суштини, преносим изјаве играча, никад нисмо налазили у бољем смештају. Према томе, верујем да ће они потпуно бити спремни за првенство које нас очекује за неколико дана", каже Владимир Кузмановић, члан УО Параолимпијског комитета.

Наша репрезнтација припада Б дивизији, а на Европском првенству у групи је са Ирском, Словенијом и Летонијом. Потребне су две победе за добар пласман у дивизиј.

"Ради се свакодневно, видите и сами пуном паром. Очекујемо резултате свакако добре. Неће бити лако, али ми идемо да се боримо, знамо зашто идемо", истиче Драженко Митровић, играч.

"На европском нивоу је то та нека средина у Б дивизији. Ја мислим да ту можемо. Нажалост, фале нам два играча која су веома битна, али пробаћемо и без њих да направимо најбоље резултате што можемо и показаћемо се у најбољем светлу", наводи Слободан Бањац, играч и селектор.

Спортисти са инвалидитетом у Ваљеву имају посебне услове за припреме захваљујући дому за смештај лица са посебним потребама.

Александар Његован, директор Спортског центра "Омни" о томе каже: "У дому за стара лица Колубара Омни у Ваљеву који има све ресурсе ради лакшег прилагођавања њиховог живота њиховим дневним активностима и надам се да се осећају удобно и да смо ето ми били прави домаћини. Мислим да је то велика ствар и за град да параолимпијска репрезентација буде 16 дана код нас гост".

У нашој земљи, кошарка у колицима тек је у експанзији за разлику од многих других спортова у којима су српски параолимпијци постизали врхунске резултате.

"Ово је једна категорија која добија на снази тек задњих пар година када се појавом једног кошаркашког експерта прикупљени људи који хоће све да дају за овај спорт и овако лепе припреме у овако лепом амбијенту и добром, феноменалном за њих, пред овај одлазак на првенство у Сарајево дају нам сигурно право да се надамо да ћемо узети једну од медаља", истиче Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије.

Наши кошаркаши у колицима, на Европско првенство у Сарајево 12. јуна, одлазе директно из Ваљева.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво