Без поштара одсечени од света - мештани Богутовца код Краљева и три околне месне заједнице

Уговорна пошта која је писма достављала за око 1.000 људи, међу којима је не мали број старих и изнемоглих, затворена је 30. априла,замена још није пронађена.

Предислав Булија и његове комшије из Лопатнице овог месеца поштара нису видели. За пензије, рачуне и пошиљке, од када је затворена Пошта у суседном Богутовцу, морају да пређу 20-так километара до Конарева. А у тамошњој пошти службеник је Предислава упутио на сто са расутим ковертама.

Предислав Булија из Лопатнице каже:" Имало је пуно народа, онај човек што је за шалтером, он не може ништа. Каже, ти тражи тамо себе, па узми. И ја сам превртао, и ја и сви остали, око два, два и по сата сам провео."

Немогућа мисија за супружнике Милисава и Стојанку Николић из Пропљенице. Јер би пет километара морали пешке до аутобуса и одатле још 25. Зато последњу пензију и даље чекају.
 "Ја да могу да одем у Конарево, не би ми пензија ни требала. Сналазимо се. Ето, мораш да се сналазиш. За лекове, за... Али мораш да растегнеш док стигне друга," јада се Стојанка. Милисав додаје да се нада, али ко зна када ће и ко донети пензију.

 Стојан Ружић више не доноси пошту. Са ћерком је дуже од десет година радио у Богутовцу, али су из породичних разлога Пошти Србије најавили да ће Уговор раскинути још у јануару. Каже да су радили и у  јануару, фебруару, марту и априлу.

Али замена није дошла. А када и ако дође, чека је нимало лак посао. Јер пошту треба достављати на разуђеном терену четири месне заједнице, где су многи путеви макадамски.
Стојан Ружић, бивши поштар у Богутовцу, наводи : " Богутовац - Толишница 20 километара. Бресник исто 17,18 километара. Значи сваки дан сам прелазио по 100 километара, а  има инвалида, има их који не могу да дођу да подигну паре, за њих не може нико да подигне."

Теже је и туристима који посећују Богутовачку бању и сеоске домаћине. До пре месец дана новац су могли да подигну и уплате у Богутовцу.

Јавно предузеће Пошта Србије питали смо због чега је дошло до овог проблема и на који начин ће га решити, али одговоре на та питања нисмо добили.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи