Читај ми!

Уграђен први пејсмејкер у шабачкој Општој болници

План је да се ова хируршка интервенција редовно ради у тој установи.

Прва уградња пејсмејкера у шабачкој болници трајала је нешто дуже него што је то уобичајено,  завршена је успешно. За ову хирушку интревенцију, у тој установи обучена је докторка Јелена Перановић.

" Пресрећна сам што смо први пут урадили и уградили, нову технологију увели у нашу шабачку болницу. То ће да буде велики корак напред, за нашу будућност и за интервентну кардиологију,''оптимистична је докторка Перановић.

Уградњи пејсмејкера претходиле су дуге припреме и едукације. Интервенција је урађена уз надзор колега из Београда.

[Цх: проф др Синиша Павловић, Пејсмејкер центар КЦС]
" Ми данас предвиђамо још једну најмање, а можда и две интревеније," каже проф. др. Синиша Павловић, Пејсмејкер центар КЦС ," то ће бити неки принцип, када се покаже потреба за болесницима у почетку уз нашу супервизију, а касније самостално, са неком трајном супервизијом, која подразумева да сви људи који су школовани у нашем центру имају, ако могу да кажем, леђа.''

" Интервентна кардиологија креће да се развија! Сад је било то све у смислу едукације, припреме, од данас реализација. Идемо даље, ово је велики корак, нећемо да станемо,'' категоричан је др. Слободан Поповић, директор ОБ Шабац.

У шабачкој болници кажу да, осим уградње пејсмејкера, ускоро очекују увођење и нових процедура. набавку опреме пратиће и  стална едукација запослених.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара