Читај ми!

Мали Зворник: Прилика за младе да покрену сопствени посао

Уз подршку ресорног министарства, у Малом Зворнику је отворен Центар за развој иновација у области заштите животне средине, вредан 20 милиона динара. Осим наших ученика и студената, на услузи је и њиховим вршњацима из суседног Зворника у Републици Српској.

Бесплатну стручну подршку младим људима пружаће домаћи и страни предавачи, а сврха је пројекта је, кажу, развијање предузетничких решења која имају могућност да буду комерцијализована на домаћем и страном тржишту.

"На младим људима је да искажу неку вољу и иницијативу, а на свим другима, држави и општини је да им помогне на том путу, тако да мислим да интересовање постоји и да млади људи имају доста добрих идеја, само их треба каналисати и на прави начин изнети на тржиште", каже Лазар Јовановић, из Малог Зворника.

"То показује да је Влада Републике Србије у последњих пет година учинила велики помак у развоју иновационе инфраструктуре у Србији, отоворили смо преко 20 оваквих иновационих центара у градовима који немају факултете како би сва деца у Србији, сви они који желе да се баве иновацијама, инжењери, предузетници имали могућност да користе те стартап центре како би основали своју компанију", наводи Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

У Министарству, додају, да је намера да се настави са оснивањем малих технолошких паркова широм Србије, како би се ученицима, студентима, али и предузетницима пружила прилика за усавршање и покретање сопствених бизниса.