Читај ми!

Пожар на депонији у Зрењанину, за гашење се уместо воде користи земља

Пожар на градској депонији у Зрењанину је током дана стављен под контролу. Градски штаб за ванредне ситуације није увео ванредну ситуацију, али је ангажована сва расположива механизација из јавних комуналних предузећа да помогне ватрогасцима у гашењу пожара.

Ватрогасцима професионалцима на гашењу пожара први су притекли у помоћ добровољни ватрогасци из Арадца. Додатно је у стање приправности стављено пет друштава са 25 ватрогасаца добровољаца.

"Ми очекујемо да ћемо до краја дана успети да угасимо тај пожар и да ћемо га ставити под контролу. Овакви пожари се углавном гасе са земљом, а они површински са водом", каже Звонко Ракић из Ватрогасног савеза Зрењанина.

Пожар је највероватније изазвала запаљена трска око депоније. Јак ветар је пренео ватру и запалио смеће.

"Тренутно радимо са три булдожера и неких девет камиона шлепера великих који константно снабдевају земљом, то распоређујемо", објашњава Зоран Протић из ЈКП "Чистоћа и зеленило".

По проценама надлежних сваки Зрењанинац дневно одбаци килограм смећа, па су и капацитети депоније сада постали недовољни.

"У предстојећем буџету планирали смо додатна средства за санацију дивљих депонија. Такође смо планирали и средства за санацију градске депоније, дакле за пројектовање пројектно техничке документације како би овај проблем једном за свагда био решен", најављује Симо Салапура, градоначелник Зрењанина.

Ветар је током дана променио смер, па је било мање и дима.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво