Млади математичари и физичари најбољи промотери и свог града и науке

Град Шабац, новчано је наградио четворо својих средњошколаца који похађају Матемачку гимназију у Београду. Реч је о ученицима, који су освојили признања на републичким такмичењима и олимпијадама у прошлој школској години.

Млади шабачки генијалци, најбољи су амбасадори свог града. Математика и физика су им омиљени предмети, а знање сигуран пут до успеха.

"Одувек сам волео математику, привлачила ме лепота њена и мистерија у неким областима. Освојио сам прву награду из математике на републичком такмичењу, из физике прву награду на републичком такмичењу, из информатике трећу награду на републичком такмичењу", каже Вукашин Бабић, ученик Математичке гимназије.

Александар Адакалић, такође ученик Математичке гимназије каже да се привикао на живот у дому, што је само по себи изазов и да му је физика дража од математике: "Занимљивија је, има доста ствари које се догађају о којима треба поразмислити, а математика је компликованија.''

Свако такмичење за њих је нови изазов. Уз учење промовишу науку у којој виде своју будућност.

"Треба популарисати бављење математиком и физиком, мислим да то није довољно популарисано. Једноставно, можда се нека деца једноставно боје, чак и да упишу Математичку гимназију. Треба уверити децу да то није никакав страх и да само треба да прате своје снове'', сматра Душан Бегуш, ученик Математичке гимназије.

"Они су прави промотери града, јер сваки динар уложен у образовање се вишеструко враћа, ова деца то показују, ми смо ту да их подржимо и да им дамо подстрек да постижу још боље резултате'', наводи Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Жеља успешних Шапчана је да на следећим такмичењима понове успех из прошле школске године, и што више младих суграђана мотивишу да знањем побеђују.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво