Читај ми!

Лесковачки пливачки подмладак нада се идућој Олимпијади

Док траје Олимпијада у Токију, неки се вредно припремају за следеће летње игре над играма - у Паризу, 2024. Међу њима су и Нина Станисављевић и Ива Петковић, које сврставају међу најбоље европске јуниорке. У два лесковачака пливачка клуба тренира више од 100 дечака и девојчица.

У базену је од своје седме године. Са седамнаест плива 45 километара недељно. Данас је најбоља јуниорка Србије, вицешампионка Европе на 50 метара леђно са б олимпијском нормом. Токио јој је измакао за мало, али Лесковчанки Нини Станисављевић Париз сигурно неће.

 

"Спремамо се за Европско првенство у малим базенима сениорско и надамо се да ће бити неко финале или полуфинале", каже Нина Станисављевић из ПК Дубочица Лесковац.

Нина подједнако добро плива све стилове. Њен тренер Душан Величковић ради са њом од почетка и истиче да је велики таленат, да вредно ради и тренира и да резултати које постиже нису случајни.

"Поред Нине се још четворо пливача пласирало на јуниорско првенство и то је можда један од најлепших резултата зато што је из једног клуба успело да оде петоро пливача на Европско првенство у Риму", објашњава Душан Величковић ПК Дубочица Лесковац.

Нининим стопама полако, али сигурно, креће и две године млађа Ива Петковић. Њена дисциплина је 50 метара прсно и већ је међу најбољима у Европи.

"Наредни циљеви су ми да наставим да тренирам пливање да се трудим још више, још више да уложим и наравно да догурам до Олипијаде", истиче Ива Петковић ПК Лесковац.

Ивин тренер је Милан Китановић. Дипломирао је на Економском факултету у Нишу мастер студије на Машинском, добио је лиценцу за пливачког тренера и један је од најперспективнијих младих стручњака.

"Обим тренинга је 4 километра и још увек у свој програм није укључила теретану. То је веома значајно с обзиром да је она направила велики помак у пливању и направила је изузетно добре резултате", истиче тренер Китановић.

У два клуба у Лесковцу тренира више од стотину дечака и девојчица. Квалитетан рад даје видљиве резултате. Нина и Ива су прве пробиле лед, нови шампиони су већ на видику на понос града који је постао прави пливачки центар Србије.

 

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи