Читај ми!

Ни техничка вода из градског водовода у Белој Паланци више није за употребу

Због јаког невремена оје је претходних дана погодило белопаланачки крај, Бела Паланка и село Клисура остали су без пијаће воде. Извор Врело, са којег се Бела Паланка снабдева водом, потпуно је замућено. У околини Беле Паланке оштећени су и сеоски путеви и поплављене њиве.

На изворишту Врело, одакле се Бела Паланка снабдева водом за пиће, вода је мутна и таква стиже до чесама грађана. Због великог невремена, које је задесило Белу Паланку, у протеклих неколико дана, проглашена је ванредна ситуација.

У Клисури, селу близу Беле Паланке, које је једино прикључено на градски водовод, не само што нема воде, него је бујица однела и путеве у околини села.

"Ова цев овде, где се сад налазимо, однесена је око 350 метара. Пумпна станица је уништена. Све што је постојало, то више није у функцији", каже Миодраг Аранђеловић из Клисуре, а његов комшија Славољуб Ранђеловић додаје: "Велики део њива, пшеница је под водом, кукуруз и сви усеви су потопљени у једном делу. Тако да ту неће бити ништа од прихода."

Житељи белопаланачког краја кажу да их овакво невреме није задесило у последњих педесет година. За само сат времена у Белој Паланци је пало око 130 литара кише по квадратном метру.

"Оно што смо ми урадили ургентно, то је да смо обезбедили цистерну са пијаћом водом, која кружи градом. Такође смо се обратили восјци и окружном штабу, за помоћ у виду донација цистерни са пијаћом водом. Ургентно смо средили неке путеве у селима да би људи могли да имају приступ до својих кућа, али је штета доста велика и тек у наредном периоду нам следи реконструкција и враћање истих у првобитно стање", објашњава Мирослав Маринковић, заменик председник Општине Бела Паланка

Белопаланчани ових дана отклањају последице невремена. Међутим, како кажу, тешко ће бити да то сами поднесу. Због тога, пре свега, очекују помоћ Владе Србије.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи