Никола Трајковић, један од 100 младих лекара ангажованих у процесу вакцинације

Крајем јуна, најуспешнијим дипломцима медицинских факултета и школа уручени су уговори о запослењу. Један од стотину младих лекара је и Никола Трајковић из Врања. Сада је координатор за имунизацију и доктор на пункту за вакцинацију.

Завршио је у Нишу Медицински факултет, са просеком 9, 73. Уговор је, каже награда, подстрек и подстицај, потврда да је неко препознао његов рад.

"Са друге стране, имам и велику одговорност, сматрам да након, због тога што сам један од тих најбољих студената, да морам да се на један начин одужим и држави и свом народу", каже Никола.

У Врању је до сада дато 73.800 доза вакцина, поред домаћег становништва на пункту у Спортској хали вакцинишу се, без заказивања, и држављани Северне Македоније. До сада их је вакцинисано 11.398.

По плану протиче имунизација, оцењује координатор , др Никола Трајковић. Ту је да организује, помогне, усмери, одговори на питања.

"Најчешће питају која је вакцина добра, свакако одговор је да све вакцине које имамо су добре вакцине, питају за могуће евентуалне нуспојаве, свакако објаснимо да као и све вакцине, тако и вакцина против коронавируса има одређене нуспојаве, тако да досад у разговору са пацијентима, приметио сам да није било значајних нуспојава", објашњава Никола.

Прва жеља за специјализацију му је урологија, а до јануара, док не настави стручно усавршавање, радиће као кординатор за имунизацију.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи