Читај ми!

Излетишта спремна за првомајски уранак

У Чачку почиње Туристичка регија Западна Србија која обухвата 2 града и 10 општина Моравичког и Златиборског округа, која ће и по досадашњим искуствима и најавама, за празнике бити веома посећена. Најпосећеније ће бити планине у том крају као и излетишта крај река и језера.

Највише гостију и излетника, по традицији ће бити на Златибору, где првог мајског дана, ако време буде по прогнози лепо, очекују око 30 хиљада људи. За празнике ће радити сви забавни садржаји и локалитети од Сирогојна, Стопића пећине, забавних паркова до разгледања са гондоле или жичаре на Торнику.

За љубитеље мирнијег одмора, на Тари као и на обалама Дрине готово све је одавно резервисано. На Златару за празнике очекују око хиљаду и по гостију а Голија ће такодје има своје многобројне госте.

Иако се читава регија препознаје по планинама понуда је много разноврснија , а ту су и мање познати локалитети као предлог за празнике.

"Свакако је то Тометино Поље код Пожеге, затим у околини Ариља имамо Височку бању,Водену пећину,плаже на Рзаву. Затим пријепољски крај је јако занимљив са Каменом Гором, Сопотницом, рафтинг Лимом, наравно незаобилазан је кањон Увца" истиче Мирослав Рађен, директор ТО" Западна Србија.

 Ако време дозволи кренуће и први чамци ка увачким меандрима. Првог мајског „ћиру" у Мокрој Гори вући ће парна локомотива, а за сваки дан планиране су по три вожње" дизелком". Пун ће бити и Мећавник и излетишта као и у другим крајевима јер је реч о пролећним празницима, везаним за природу.

„Оно што ми типујемо и препоручујемо људима за празник је пешачење, планинарење, одмор у природи. Имамо уређене и пешачке, планинарске, бициклистичке стазе",  каже Рађен .

Сви ипак пажљиво ослушкују временску прогнозу, а препорука је одговорно понашање и према природи и према другима.



среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи