Читај ми!

Ковачица: Мобилне екипе вакцинишу и у селима

У општини Ковачица успешно се обавља имунизација становништва. Дом здравља је обезбедио два пункта за вакцинацију у свом објекту, а имају и мобилну екипу која обилази људе који живе у околним селима,а не могу да дођу у Дом здравља.

У Ковачици се до сад вакцинисало седамстошездесетроје људи, а у Дому здравља од 8 до 15 часова сваког дана вакцинише се око 150 пацијената. Захваљујући доброј организацији за сада нема већих гужви, ни чекања.

"Причали смо са децом и сви у кући смо одлучили ад се вакцинишемо. Људи око мене су почели да избегавају да ми долазе, ни ја нигде не идем, јер се бојим заразе и зато сам решила да се вакцинишем. Треба да чувамо здравље и свако мора да размишља да спречи то ширење. Све је супер организовано од уласка, па до краја све иде брзо и перфектно, објашњавају грађани који су се вакцинисали и тек треба да то ураде.

"Људи долазе по позиву, добијају поруку или позив и не стварају се гужве, јер свако има свој термин и пацијенти долазе у размаку од 5 минута, што је довољно да буду прегледани и да приме вакцину" каже др Александар Јеминовић, из Дома здравље у Ковачици.

У Ковачици су прво обавили вакцинацију корисника два старачка дома и здравствених радника, а у Дому здравља успешно су организовали и имунизацију људи који не могу да дођу до њихових пунктова.
"Узимаћемо податке ко где станује и дежурне екипе ће ићи по местима и вакцинисаће људе код куће.Кад се пријаве добиће обавештење у које време ће доћи екипа и без проблема ћемо их вакцинисати" истиче др Ненад Вујковић, директор Дома здравља у Ковачици.

У Дому здравља кажу, да за сада имају довољно вакцина и за ревакцинацију и позивају све који то још нису учинили да се пријаве за вакцинацију како би што пре искоренили коронавирус од којег се тренутно у овој општини лечи 78 особа.

 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво