Читај ми!

Сабрана дела групе Кербер на хуманитарној лицитацији

Циљ оснивања "Локалне фондације Ниш" је оснаживање суграђана да активизмом решавају локалне проблеме. Оснивачи Фондације прикупљају новац за пројекте, за које могу да конкуришу сви грађани Ниша. У току је четврта лицитација и, како кажу, близу су првог циља.

Дрес фудбалера нишког Радничког, књига нишког писца Дејана Стојиљковића, слике чувеног карикатуристе Александра Блатника и сина, и коначно сабрана дела нишке групе Кербер.

"Није битна пара која се ту скупи у том тренутку, колико је битно да се ми омасовимо, да почнемо да верујемо у све то, да постанемо солидарни. Правити амбијент то је много теже него скупити паре, паре ће доћи, паре ће доћи, али ја кажем - духовна прича је увек већа", каже Горан Шепа - Гале, из Кербера.

Први циљ је износ од 3000 евра, који удвостручује Траг фондација, што је довољно за финансирање 6 идеја. По хиљаду евра могу да добију не само удружења већ и неформалне групе грађана.

"Широко смо поставили циљеве, то могу да буду идеје, не знам - сређивање школског игралишта, вртића, школица нека џеза, изложба --- шта год људима падне на памет али пре свега оно што их жуља у својим насељима. Људи морају да схвате да морају да раде сами за себе нешто, нико неће доћи са стране да реши њихов проблем", објашњава Ненад Стојановић, из Локалне фондације Ниш.

Лицитација за дискове групе Кербер, из колектије једног од чланова фондације, преко фејсбук странице траје до 29. јануара, почетна цена је била 5.000 динара.

"Тренутно смо на износу од 10.000 динара, оно што верујемо да ће то бити јако брзо надмашено, можда већ у току емитовања ваше емисије цена буде мало и већа, и сигурни смо да ће грађани разумети шта локална фондација ради" истиче Милан Бабић, из Локалне фондације Ниш.

"Наш понос на крају крајева, тих 6 издања то је један опус којим смо хтели да заокружимо, зато смо рекли сабрана дела са бонус песмом „Свети Никола" која нигде није одштампана сем овде", додаје Гале из Кербера.

Ови момци верују да у Нишу живе људи којима градјански активизам није непознаница, па већ у марту очекују реализацију првих пројеката.



четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи