Читај ми!

Зазвонила школска звона

Јутрос су се огласила школска звона у свим школама и означила почетак другог полугодишта.

Упркос снегу, ђаци најмлађих разреда основне школе „Вука Караџић" из Краљева, били су много раније у школи, него када је звоно означило почетак првог часа.

"Мислим да је боље да идемо у школу, због тога што неке несугласице, које нам нису јасне у неким предметима, лепше је да нам објасне наставници и учитељи уживо, него на онлајн настави" каже Ана Чукановић из О. Ш. „Вук Караџић", Краљево

"Јако сам срећна што смо напокон кренули у школу. Недостајали су ми другари из разреда и учитељица такође" истиче Исидора Зекацица.

И ђаци пиротске Гимназије, кажу да су од почетка школовања, данас били најсрећнији, што се враћају у школске клупе.

"Доста смо се ужелели школске клупе , дугара и професора и осећај је некако неописив", истиче Јована Јовановић, пиротска Гимназија.

"После свих дана проведених у кући, социјализација је јако битна опет. Драго ми је што сам ту, са својим другарима" Јана Величковић, пиротска Гимназија.

Наставници и педагози се слажу да се квалитет наставе у школи, неможе поредити са онлајн наставом. То показују и резултати ученка билингвалног и информатичког одељења у пиротској Гимназији.

"Показало се да су та одељења, која су сама по себи група, имала бољи успех на крају првог полугодишта, баш из тог разлога што су редовно долазили у школу и пратили наставу" наглашава Вана Костадиновић, директорка пиротске Гимназије.

„Свакако да нам је полазак у школу јако битанм јер свакако је другачија настава у школи, жива реч , од наставе на даљину" каже Драгана Милетић, педагог основне школе „Вука Караџић" из Краљева.

Све мере превенције су и даље на снази у школама. За сада ће се у школу ићи по комбинованом методу, како је и почела школска година првог септембра.

 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво