Радаљево код Ивањице, село које живи за свој подмладак

Радаљево код Ивањице сигурно је највеселије село ових дана. На Божић није било снега па је њихов обичај јединствене вожње санкама и дружења на тај дан изостао. Надокнадили су све са првим снежним падавинама.

Звук трактора и дечије граје одјекује селом, када у снежну авантуру крене необична колона двадесетак санки повезаних канапом. У празничној вожњи тако више од тридесет малишана проведе по неколико сати.



Ове године, колони санки дугој скоро 50 метара, прикључила су се и деца из околних села.

Са најмлађима радост деле и старији. Сложне комшије припреме послужење и топле напитке, на челу колоне трактор увек вози Војо.

‘'То је почело овако спонтано пре седам, осам година качењем за трактор. Деца сада преко телефона сами то организују. Ево, хвала господу Богу, сваке године све нас је више и више и мислим да је то много лепо. Само се молимо господу Богу да падне снег, ето, а све остало нам не мањка,'' присећа се Војо Тошовић из Радаљева.

 Радаљево код Ивањице, кажу, мало је село, али пуно деце и младих породица које остају на селу. Да деца буду више у природи а не крај рачунара, организују разне авантуре.

Милисав Поповић из Радаљева спремна је да поклони 10 ари земље, да плаћа струју и воду и направи објекат где ће се мала деца играти и забављати. "Наша будућност је у малој деци", каже Милисав.

 Празничну вожњу санки и незаборавну забаву најмлађи ће још дуго препричавати. А ако ове зиме још буде снега, очас ће организовати ново дружење.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара