Читај ми!

Стиже помоћ за Георгину и њена три сина, надају се и новој кући

Почетком септембра прошле године, РТС је емитовао причу о Георгини Тешановић из Јелава код Лознице, самохраној мајци која је са своја три једногодишња сина живела у веома лошим условима. У протеклих неколико месеци помоћ је пристизала са свих страна, а постоје назнаке да би ускоро могли да реше и стамбено питање.

Прошлог септембра Георгина је стрепела где ће и како њени дечаци и она дочекати зиму. Уз помоћ добрих људи, набавила је огрев и обновила једну собу, јер су остале због влаге и лоше столарије неусловне за живот.

"Наш живот у последњих неколико месеци променио се много и то набоље. Сада имамо много боље услове за живот", каже Георгина Тешановић из Јелава.

У протеклих неколико месеци, помоћ је пристизала са свих страна, а акцији се прикључила и хуманитарна организација из Канаде.

"Људи из ове организације увидели су потребу да помогну овој жени, прикупили су пет хиљада канадских долара. Обезбедили смо јој белу технику, храну за децу, гардеробу", објашњава Данијел Милојевић из хуманитарне организације "Три прста" из Канаде.

Георгина је успела да оствари и право на све новчане подстицаје које додељују држава и Град, а захваљујући којима будућност сада чека без стрепње да ли ће сутра имати за основне животне потребе. Главни проблем и даље је кућа у којој живе, а у којој им је останак неизвестан.

"Град Лозница је на последњој, децембарској седници скупштине усвојио одлуку о бесповратном суфинансирању куповине за младе породице. Георгина управо испуњава тај профил и ми очекујемо да она током марта учествују на нашем конкурсу и да добије одређена средства на основу којих може трајно решити своје стамбено питање на задовољство свих нас", истиче градски менаџер Дејан Сталовић.

За суфинансирање куповине куће, Град је одредио износ до 600.000 динара.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво