Како се у доба коронавируса нови наслови представљају публици

Пандемија коронавируса, зауставила је многобројне програме у крагујевачкој Народној библиотеци "Вук Караџић". Али, не и издаваштво и довијање, како да се нови наслови представе читалачкој публици. Тако је настало "књижарење" видео промоција нових наслова завичајних писаца.

Сања Живковић, организатор програма је књигу заменила камером, којом бележи приказе дела крагујевачких стваралаца. Испред ње, је Жељко Јовановић, писац књиге афоризама "Оставите нешто Апокалипси". 

Иако је за обоје контакт са читаоцима незаменљив, околности намећу нови начин промоције.

"Ја више волим живи однос са публиком, али интересантно је. Ово је једно од првих представљања књиге, а надам се да ће их бити још много у другим градовима", наводи Жељко Јовановић, књижевник из Крагујевца.

А, до тада, кроз видео-записе, биће снимљен циклус од седам епизода, то јест, приказа књига крагујевачких писаца, које је издавачка кућа "Кораци", објавила ове године. У недостатку класичних промоција, то је један од начина, представљања читаоцима.

"Мислим да је тај прилог који објављујемо сваке среде на нашем Јутјуб каналу, информативан, да се састоји од сегмената и разговора са аутором, са критичарем и читањем коначног дела", наводи Мирко Демић, директор Народне библиотеке "Вук Караџић" у Крагујевцу.

Сања Живковић наводи да на програмима, могу у складу са простором да приме 100 до 200 људи, а да је са друге стране, број прегледа знатно већи.

Има и оних који по омиљено штиво не иду на дигитални канал, већ и даље у библиотеку. И статистика је на њиховој страни. Исти их је број, као и лане.

"Ставим маску као што је предвиђено, направимо растојање ако је потребно и функционишемо и даље", наводи један од читаоца.

Од снимака крагујевачких писаца, биће формирана трајна завичајна видеотека. А, у октобру нова акција крагујевачке библиотеке - бесплатна чланарина за ученике и студенте.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво