Радови НИС-а на Палићу узнемиравају грађане, надлежни им одговарају да су безбедни

Од како је у марту ове године Нафтна индустрија Србије почела да истражује нафту и гас на две локације на Палићу, мештани Лудошке улице се жале на погоршане животне услове.

Данас је због тога у Суботици одржан састанак свих заинтересованих страна. На дан када свет изражава бригу о животној средини, поједини мештани Палића изели су проблеме које им стварају радови на истраживању нафте и гаса.

Золтан Миковић, из Лудошке улице на Палићу жали се на буку, вибрације, прашину и издувне гасове. Не крије да је забринут за безбедност своје породице.

У Нафтној индустрији Србије тврде да су све радове добили сагласност надлежних органа.

 Срђан Драгишић, директор техничког департмана НИС-а, наводи да на свим  пројектима, паи у Суботици и на Палићу,  користе  најсавременију технологију која штити  људе и животну средину. Све што раде ускађују према Републике Србије.

Наводе НИС-а потврђује и Саша Игић, помоћник Покрајинског секретара за енергетику. Каже да та фирма  сву неопходну документацију, све неопходне сагласности и да је све  у складу са Законом о енергетици, рударству и геолошким истраживањима.

У локалној самоуправи Суботице кажу да нису надлежни  у овом случају. Жика Рех, секретар за заштиту животне средине Града Суботице, истиче да током двомесечне  јавне расправе није било примеби грађана на студију.

 Грађани Лудошке улице траже да се радови на бушотинама обуставе, а у НИС-у су показали спремност да следеће недеље, на локацијама на Палићу, провере са каквим се проблемима грађани оближњих кућа суочавају.

 

 

 

 

 

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара