Онлајн радионице за најмађе аниматоре , учеснике међународне школе и радионице у Врању

Школа анимираног филма ШАФ у Врању, од када је почело ванредно стање и надаље, ради са полазницима онлајн. Осмислили су и направили два нова филма, а за филм "Бара" у Јарославу у Русији, освојили су диплому лауреата другог степена на Међународном филмском фестивалу за младе.

Тринаесторо деце узраста од 6 до 13 година припремило је филм "Бара". Ликови и догађаји су из руске дечје песаме коју је компоновао Сергеј Светлов из Москве. Филм је настао у оквиру другог по реду пројекта „Мулт мост" Русија - Србија.

"У филму се ради о једном дечаку који је јако волео да скаче по барицама које настају после кише. Прва пројекција филма је била у Русији, филм је освојио више награда," открива Јана Антић, полазница ШАФ-а.

"Радимо још један филм који се зове "Породица" и због короне морали смо да станемо, па се надамо до августа да ћемо да га завршимо," каже Тамара Илић, полазница ШАФ-а.

Школа анимираног филма 33 године окупља младе аниматоре који припремају филмове различитих техника. Деца шаљу цртеже на задату тему , радили су  кратке анимације и гифове.

" На основу тих њихових цртежа урадили смо један анимирани филм. Ситуација још увек не дозвољава да се окупљамо у већем броју у затвореном простору,  надамо се да ћемо у  септембру да се вратимо у нормалу," наводи Нела Ћурчија, ментор у ШАФ-у.

И светска интернационална дечја радионица анимираног филма Златни пуж, одржаће се онлај због коронавируса. Школу анимираног филма у Врању похађа педесеторо деце. Од 1987.године од када ради ШАФ, припремили су и приказали више од тристотине филмова, освајали бројне награде.

 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво