Добро дошла, Мила!

Да би досањали родитељске снове, град Шабац три године финансијски помаже вантелесну оплодњу паровима. Мила Игњатовић је прва беба рођена уз подршку градског пројекта.

Први пријем после ванредног стања у шабачкој градској кући за најмлађег и најслађег почасног госта. Мила има скоро четири и по месеца и седам и по килограма. После вишегодишњег лечења и четири вантелесне оплодње, породици Игњатовић испуњени су родитељски снови.

"До сада сам била тетка, односно кека, а сада сам мама", каже Тамара Јовић Игњатовић. "Мила је свима улепшла живот, и обојила га, уз њу уживамо, играмо се, поново смо се родили. Нисам могла да замислим да толико некога можете да волите, да му се бескрајно дате." 

Рођена је другог јануара. Са доласком у породични дом, Игњатовићу су, кажу, имали најрадоснији Божић и најлепши поклон за Тамарин 40. рођендан. Док је тата Бранко на послу, најсрећнији помоћник је тетка.

"Она је својим рођењем унела животну радост не само мени, него и мојим родитељима, Тамари. Цела породица се осећа  као да смо поново почели да живимо. Мила је унела велику радост, срећу и љубав је унела", каже Наташа Поповић. 

Да остваре родитељске жеље, град је за три године финансијски помогао 34 пара. Годишње се за пројекат вантелесне оплодње издвији три милиона динара. Мили на дар сребрњак са грбом града, а за нове најмлађе суграђане и нови пројекат.

"Ми настављамо сасвим сигурно и четврти круг и у току следеће недеље ћемо расписати за неке нове парове", каже Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца. Наглашава да статистика и  новац у овом случају нису битни, највећа награда је рођење детета.

Тамара Јовић Игњатовић, Милина мама, саветује другим паровима да не посустају, да не скидају осмех са лица. Биће тешко и било је тешко, али то се заборави, треба да живимо за тај тренутак када сазнамо да неко ново мало биће долази на свет, поручује Тамара.

Уз Милу свима је милије, да радост буде још већа друштво ће јој до краја маја правити и близанци, а током лета још једна беба уз подршку шабачког пројекта међу 13 парова. Осмех почасног градског првенца најлепши позив и жеља да се низ другара догодине увећа.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво