Ромским насељима у Панчеву свака помоћ је добродошла

Предузеће за пружање услуга хигијене „Пава плус“ у Панчеву ових дана обилази ромска насеља у граду и дели им пакете са хемијским средстима за чишћење. Њима сад свака помоћ много значи, јер не успевају да прикупе и да наплате довољно пет амбалаже од које већина њих живи.

У насељу испод старе депоније живи 25 ромских породица. Њихов ионако тежак живот сада је још тежи. Многи од њих не добијају никакву помоћ, а зарада од прикупљања секундарних сировина сада је минимална.

„Ми стварно немамо услова за живот. На депонији шта скупимо то и зарадимо, дневно од 300 до 500 динара, тек да преживимо, али нема сад ни тога, све је стало“, каже Иван Радуј из Панчева.

„Живимо бедно, откад је ова корона почела немамо ништа. Мало сам купила брашна, 25 килограма, сваког дана месим хлеб, мало палачинке, пржим кромпир који сам скупила горе на депонији", истиче Снежана Јовановић из Панчева.

"Надамо се да ће бити боље, немамо ништа, ни социјално, ни дечји додатак и сналазимо се како ко стигне", наглашава Ружица Петровић из Панчева.

Пава Чабриловски Новаков је са својим сарадницима поделила Ромима заштитне маске, рукавице и пакете са основним средствима за хигијену и чишћење. На овај начин она жели да подстакне и друге привреднике у граду да својим малим доприносом олакшају ове дане онима којима је помоћ неопходна.

"Као Ромкиња желим да пошаљем поруку да смо сад сви једнаки, без обзира на верску и националну припадност и да тако треба да остане и касније, кад све ово прође", каже Пава Чабриловски Новаков, директорка предузећа „Пава плус“ Панчево.

Ромима је свака помоћ добродошла, а сад би им највише значили пакети са храном, јер има много вишечланих породица са малом децом која су више гладна него сита.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво