У ваљевским вртићима децу, због загађености ваздуха, не изводе у двориште

Ваљево је данима међу најзагађенијим градовима у Србији. Проверавали смо како се у Предшколској установи поштује препорука Министарства просвете чији је циљ очување безбедности и здравља деце.

Овако је било пре подне али и неколико претходних дана у свих девет дечјих вртића у Ваљеву. Због великог загађења ваздуха деца нису извођена у дворишта вртића. Укупно је 2.500 малишана у предшколској установи.

 

"Ми попштујемо препоруку Министарства просвете. С тим, што смо и раније у вези те препоруке, кад год смо имали сазнања да је повећана концентрација ПМ честица у ваздуху, понашали се у складу са препоруком коју смо добили, што је подразумевалио да не изводимо децу на ваздух и што чешће проветравање просторија у краћем временском интервалу у односу на уобичајено проветравање, објашњава Златомир Марковић, директор ПУ "Милица Ножица" из Ваљева.

У зимском периоду када се зна да је у Ваљеву сваке године велико аеро-загађење, предшколска установа организује боравак деце на свежем планинском ваздуху. На Дивчибарама и Златибору тренутно је 150 ваљевских малишана.

 

 

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 18. јан 2020, 19:35) - Zoltan [нерегистровани]

to je to

Ukinuti grejanje kuća i ustanova na ugalj i proveriti kroz inspekcijski nadzor kako se prave i po kom standardu kotlarnice!!!