Трагајући за биолошким родитељима посумњао да је једна од „несталих беба“

Афера „Нестале бебе“ већ читаву деценију потреса Србију. Родитељи не одустају од своје борбе, трагања за истином о деци која су званично мртворођена или преминула убрзо након рођења. Њима се све чешће придружују и деца која су усвојена и трагају за својим биолошким родитељима сумњајући да су део те приче.

Млађан Радивојевић рођен је у марту 1981. године у Општој болници Крушевац. Одрастао је у Доњем Адровцу код Алексинца са сазнањем да је усвојен. Недавно је кренуо у потрагу за биолошким родитељима.

„Кренуо сам да тражим своју породицу, имам децу, и пошао сам да тражим мајку, да видим која је. Отишао сам у Центар за социјални рад, они су ми рекли да је била малолетница, да је ишла у школу у Крушевцу, Медицинску школу, и тамо се породила и тамо ме оставила“, каже Млађан Радивојевић.

Трагајући за родитељима из досијеа Центра за социјални рад до ког је дошао тек после помоћи Удружења за истину и правду о бебама, испоставило се да ти људи званично не постоје у матичним књигама.

„Стекли су се услови за подношење кривичне пријаве против Н. Н. лица из болнице, Матичне службе, из Центра за социјални рад из Алексинца због основане сумње са су у спрези и саизвршилаштву отели Млађана Радивојевића од неке биолошке породице. Направили су више десетина фалсификованих докумената“, наводи Радиша Павловић из Удружења за истину и правду о бебама.

Кривична пријава је предата Основном јавном тужилаштву у Крушевцу, а, како је рекао новинарима оштећени, од тужилаштва очекује да уради свој део посла и помогне му у проналажењу биолошких родитеља.

До сада су се јавиле три породице које желе да ураде ДНК анализу. Њима је тог марта 1981, када је рођен Млађан, саопштено у крушевачкој болници да су им бебе мушког пола преминуле.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 24. дец 2019, 19:34) - Furioso [нерегистровани]

napred

Care samo napred i ne posustaj. Moraš da isteraš do kraja, verujem da te većina Srbije podržava. Ja te svim srcem podržavam!

(уторак, 24. дец 2019, 19:28) - Saša [нерегистровани]

Pravda

Nisu nestale nego otete.

(уторак, 24. дец 2019, 19:05) - anonymous [нерегистровани]

Ja

Ne mogu da verujem u ovo što čitam. Za ovo treba organizacija od mozda cak i desetak ljudi.

(уторак, 24. дец 2019, 18:58) - anonymous [нерегистровани]

Sramno

Jezivo! Od srca zelim uspeh ovom čoveku da dođe do istine. 

(уторак, 24. дец 2019, 17:51) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Sine moj nemoj da stanes nego isteraj do kraja