Подршка Лани да победи болест

У Ковину је одржана хуманитарна спортска приредба, на којој су учествовала деца школског узраста. Прикупљао се новац за 28-годишњу Лану Булатовић, којој је потребна трансплантација панкреаса и бубрега на клиници у Италији. Лани можете помоћи слањем поруке „645“ на број 3030.

У спортској хали у Ковину окупила су се деца млађег узраста, удружена у хуманитарној акцији да се помогне болесној девојци, Лани Булатовић. Одигране су фудбалска и кошаркашка утакмица и приказани борилачки спортови.

„Ми смо данас дошли да подржимо нашу суграђанку Лану, која је болесна. Са мном су дошли моји другари који тренирају и тренер" каже Стефан Ђирић, ФК „Спартак", Ковин.

„Вечерас је централна манифестација „Спортисти за Лану", где су домаћини многобројни спортисти и они хоће овим путем да пруже подршку Лани, а притом да пробуде хуманост у нашим суграђанима, да би заједно скупили новац који је потребан", наглашава Сања Илинџа, ЖКК „Ковин".

Лана Булатовић већ 20 година болује од дијабетеса, али јој се стање последњих година искомпликовало, изгубила је вид, отказују јој бубрези и сада је животно угрожена. Потребна јој је трансплантација панкреаса и бубрега.

„Већ је при крају снага. Болест је узнапредовала. Чули смо за доктора, у Падови, који раду такву врсту трансплатације. Хвала овим људима што нам помажу, јер ми не можемо сами, сва наша средства смо исцрпели" каже Јадранка Булатовић, Ланина мајка.

Хуманитарну спортску приредбу организовала је ковинска Установа за спорт, у сарадњи са свим клубовима из околних села.

„Претеча ове манифестације су акције које су одржане у свим насељеним местима наше општине, где су се организовали тренинзи за Лану и где су прикупљена одређена новчана средства, која ће бити уплаћена хуманитарној фондацији за лечење наше суграђанке" наглашава Дејан Јањевић, Установа за спорт Ковин.

Раније су ковински Дом културе и аматерско позориште такође одржали манифестације, како би помогли Лани Булатовић да настави лечење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво