Крушевац: велика акција чишћења града

ЈКП "Крушевац" организовало је велику јесењу акцију чишћења града. Захваљујући добром одзиву суграђана и ангажовању свих јавних служби, прикупљено је 470 кубика кабастог отпада и шута.

У акцију за лепше лице Крушевца кренуло се од јутра, 130 радника јавног комуналног предузећа у тридесетак специјализованих возила - камиона, кипера, грађевинских машина. Позив да очисте подруме, таване и дворишта од кабастог отпада упућен је грађанима у свих 12 месних заједница. Одзив је био добар, а начин одлагања отпада још једна слика наших навика. Неки су то учинили крај контејнера, а неки тамо где му место није.

 

"Нисмо баш како треба. Бацамо све свуд редом. Они долазе стално, јер ја видим, али паркирају људи кола да не могу да приђу. То је проблем. Ми смо неваспитан народ. Ја не пушим више, али пушач поред корпе стоји, баца и гази, а не у корпу", кажу Крушевљани.

Поред комуналног и рециклажног отпада, акцијом је било обухваћено и уклањање дивљих депонија. Иако се њихов број из године у годину смањује рашчишћено је десетак већих локализованих на подручју града.

"Наша инспекција и комунална милиција која редовно обилазе терене и све оне који крену у неко недозвољено бацање смећа санкционишу и на тај начин чувају наш град од дивљих депонија, а и подижу свест грађанима да је изузетно важно да чувамо и да чистимо наш град и да га одржавамо чистим", каже Јасмина Палуровић, градоначелница Крушевца.

 

"Ова данашња акција послужиће као генерално чишћење града, али увек стојимо у служби грађана да нас позову, да се јаве, да дођемо , да покупимо, да просто делујемо. Сви делујемо заједно у циљу да не остављамо ружну слику на појединим местима где се стварају дивље депоније где им није место", каже Снежана Радојковић, директорка ЈКП Крушевац.

ЈКП Крушевац брине и о 55 хектара зелених површина, од чега је 2.200 квадратних метара под цветним засадима што лицу града даје посебан печат .

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво