Сусрет младости и мудрости

Ова је недеља посвећена најмлађима, али је и недеља трећег доба. Како осмислити и направити занимљива нова дружења деце и најстаријих суграђана показује пример зрењанинске Основне школе "Вук Караџић".

До сада су основци одлазили у госте Геронтолошком центру Зрењанин, а сада су пензионери дошли у школу како би ученицима представили своја умећа и неке старе занате. Након више од 60 година у ученичкој клупи зрењанинске основне школе "Вук Караџић" Ружица Наче показује деци технику златовеза.

"Свидео ми се овај златовез. Занимљиво је да шијеш и да сечеш. -Да није мало необично: дечак а игла и конац? -Па, да. Радио сам то је и када сам био мали" каже Драган Митровић, ученик 3. разреда.

 

"Занимљиво ми је било да учимо овај златни вез, пошто ми је лепо" истиче Нађа Михић, ученица.

„Каква су деца за сарадњу? "Одлична, одлична, они су јако дивна деца. Са њима може лепо да се ради. Ако сте ви добри, они ће према вама бити још боли и ту нема шта" наглашава Ружица Наче, пензионерка из Зрењанина.

Окупило се неколико одељења нижих разреда, а овај пут се учило и како од металних чепова направити права уметничка дела.

 

"Деца где год додјемо само се отимају, хоће да им покажемо. Али треба им мало стрпљења да имају. Они су сувише нагли, треба полако" каже Душан Тодић, пензионер.

"Можемо да користимо и чепове као предмете и да правимо слике и тако даље. То је јако лепо" истиче Петра Томашев, ученица 3. разреда. "Видим да је деци занимљиво, да уживају јер су видели нешто ново што до сада нису имали прилике да виде и ја верујем да ћемо то наставити на часовима можда ликовне културе" каже Александра Петканић, учитељица.

Осим ових необичних радионица, спојене "Дечија недеља", "Недеља трећег доба", биће обележене у Зрењанину и заједничким дружењима и програмима деце и старијих суграђана.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи