Шабачки ватерполисти, домаћини и учесници елитног такмичења

Барселона и Шабац домаћини су првог круга квалификација за Лигу шампиона у ватерполу. У граду на обали Саве, од вечерас до недеље, биће одиграно 15 утакмица. Поред Шапца и Црвене звезде, такмичиће се и клубови из Русије, Турске, Грчке и Румуније.

Док најмлађи ватерполисти тренирају, старији спремно дочекују ривале. У шабачком клубу кажу да ће о уласку у други круг квалификација, одлучивати нијансе.

"Клубови су сличног квалитета и то даје драж овом турниру јер ће бити изузетно неизвестан. Ово је јако битан турнир за цео град, јер се Лига шампиона није играла у Шапцу, у било ком спорту, последњих тридесетак година, од када је Металопластика осамдесетих година играла Лигу шампиона", каже Немања Личанин, помоћни тренер ВК Шабац.

Шапчани су претходне сезоне освојили првенство и Куп Србије. Тренирају у једном од најсавременијих објеката у региону, а за квалификациони турнир испунили су све услове, од димензија базена, осветљења, до холограмске заштите на улазницама.

Анто Васовић, спортски директор ВК Шабац, каже да је то највеће клупско такмичење:

"Ми смо изузетно почаствовани што смо као мали клуб, који не постоји дуго, пре свега били прваци државе, освојили смо дуплу круну и самим тим смо стекли право на учешће у овом елитном такмичењу. Имамо све услове да организујемо овако једну манифестацију и наравно, потребни су и пратећи садржаји да можете и у граду сместите све екипе, у овом случају њих пет са стране."

За продају је остало још мало карата, а у граду који има око 700 лежајева у 17 туристичко-угоститељских објеката, попуњени су скоро сви смештајни капацитети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво