Парк младости у Чачку

Отварањем амфитеатра поред реке, завршен је Парк младости, пројекат младих Чачана који су покренули пре 6 година. Тамо где је била запуштена обала, сада су скејт парк и пешачке стазе. То је и простор за фестивал "Дани урбане културе".

Камени амфитетар посвећен песнику Владиславу Петковићу Дису, уклопљен у природни амбијент уз реку, испунили су бројни Чачани на свечаном отварању Парка младости. Бурним аплаузом поздравили су наступе Браће Теофиловић, Мирослава Тадића, Небојше Дугалића и Ивет Холцварт. 

До пре шест година део око амфитеатра овако је изгледао. Неколицина младих Чачана одлучила је да део обале потпуно уреди.

Имали су идејни пројекат архитекте Милорада Обрадовића и одлучност да граду подаре простор за одмор, спорт и забаву. Најпре је пре пет године изграђен скејт парк. У изградњи су учествовали волонтери али и творци пројекта.

Простор се уређивао непрекидно протеклих година. Направљене су стазе поред реке, уређен простор испод пешачког моста, направљена чесма са пијаћом водом, али засађена и нова стабла. Чачани овуда радо шетају.

Градска управа од почетка подржавала је пројекат младих. Део парка направљен је и средствима из програма Заједници заједно.

Јун је месец када је у парку посебно живо. Одржава се Фестивал "Дани урбане културе" који окупља скејтере, стрит уметнике, музичаре и ди џејеве. Ове године било је пето издање. Они који су обали реке подарили нови изглед кажу, следеће ће бити још боље. Посебно јер је сада ту и камена сцена смештена са обе стране ове старе тополе.

број коментара 0 Пошаљи коментар