Међународни кошаркашки камп у Ивањици

Ивањица ће до половине августа домаћин Међународног кошаркашког кампа "Каста", који успешно ради већ 22 године, под знаком квалитета Кошаркашког савеза Србије. Ове године уз децу из Србије на кампу су и њихови вршњаци из Румуније.

Да усаврше знање, науче кошаркашке вештине на кампу у Ивањици прилику ће имати више од 800 малих кошаркаша из разних крајева Србије. Неки су ту први пут.

''Тренинзи су напорни али значиће и много тога ћемо научити'', каже Урош Зечевић из Неготина.

''Добро је, друштво је добро, тренинзи су одлични, тешки али доста тога се исплати", наводи Павле Јеремић из Торонта.

Уз младе талентоване кошаркаше из Србије у Ивањици вредно тренирају њихови вршњаци из Румуније.

''Први пут сам овде и задовољан сам условима на кампу. Упознао сам много нових другова, научио много нових начина рада тренера и заиста је све одлично", каже Патрик Мецко из Темишвара.

''Прво уче кошарку. Уче неке животне вредности и како сарађивати са људима других навика, других култура и самим тим кад се врате назад су богатији за многа искустава и кошаркашка и животна'', каже Раденко Тороман, тренер млађе категорије из Темишвара.

Ивањица им првенствено нуди тренинге у здравој средини, јер како кажу уз добар стручни тим важни су и услови у којима свакодневно раде.

''Ми радимо по неком нашем програм који је утвђен много година раније, апсолутно домаћини су нам обезбедили добре услове а то значи терене и спортску дворану и мислим да су сви презадовљни, а кад су деца задовољна онда смо задовољни и ми'', наводи Петар Родић, стручни руководилац кампа ''Каста''.

Камп "Каста" успешно ради под знаком квалитета Кошаркашког савеза Србије, а изузетно квалитетан организациони и стручан рад у предходним годинама кроз пројекат "Са кошарком до звезда" потврдило је и министарство за омладину и спорт.

''До сада је преко 25.000 девојчица и дечака из 42 земље прошло кроз међународни камп Каста, тако да се ми осећамо као прави амбасадори Србије у целом свету. Доводимо децу са свих континената'', каже Сршан Стојановић, директор кампа ''Каста''.

У међународном кошаркашком кампу "Каста" истичу да је све у знаку детета и да је прилагођено претходном знању полазника. Зато се и надају да ће многи пожелети да се и наредног лета врате у Ивањицу.

број коментара 0 Пошаљи коментар