Иновативна настава у лозничкој школи

У лозничкој Основној школи "Вук Караџић" покушавају да код деце подстакне логичко размишљање примењујући нове приступе настави. Ове школске године ученици од првог до осмог разреда кроз више наставних предмета обрађују тему животиња.

Ђаци прваци у Основној школи "Вук Караџић" на наставу долазе маскирани као маце, куце, али и лавови. Учећи о животињама, кажу, научили су пуно тога.

Иновативан начин наставе, код ђака је, кажу наставници, подстакао знатижељу и креативност. Самоиницијативно су организовали различите активности, од теренских истраживања до радионица.

"Овај вид наставе је јако занимљив зато што смо ми у овој настави фактички само водитељи, а деца су та која су главна у овој настави. Они су веома лако преузели одговорност на себе, они су делегирали међусобно те задатке, бацили су се на то теренско истраживање што им је било јако занимљиво, ишли су анкетирали су људе на улици", каже Сања Симић де Граф, наставница енглеског језика.

Тако су например од зеца направљеног од кругова и троуглова научили су да израчунају њихову површину. Знање стечено на овакав начин, наставници тврде, вечно остаје у памћењу, и у пракси ће ђаци лакше моћи да га примене.

"Пројектну наставу смо покренули на иницијативу наставника из више наставних предмета. До сада се показало да су ученици доста заинтересовани за такву врсту наставе што се надам да ће бити и даље и биће бољи резултати што се тиче њиховох постигнућа", наводи Добро Андрић, директор ОШ "Вук Караџић".

Основна школа "Вук Караџић" за иновативан начин наставе добила је бројне похвале, а њихово највеће признање, тврде, биће знање које њихови ученици понесу са собом.

број коментара 0 Пошаљи коментар