Подршка земљорадницима из Врања

Земљорадничка задруга „Пољаница тренд” код Врања добила је 5,9 милиона динара бесповратних средстава из Програма подршке спровођења мера равномерног развоја Србије.

Средства која су добили од државе уложили су у куповину хладњаче и сушаре. Министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић рекао је да је у Србији за две године отворено 350 задруга у 90 села.

Далибор Ивановић живи на релацији Скопље-Пољаница. У Македонији је филмски режисер, у околини Врања пољопривредник. Засадио је малине пре три године, планира да прошири производњу.

Земљорадничка задруга „Пољаница тренд” има осам задругара и још десет коопераната. Највише се баве малинарством, јер је пољанички крај погодан за то. Под малином је 70 хектара. Задруга има хладњачу и сушару, уложили су 5,9 милиона динара бесповратних средстава од државе.

Капацитет сушаре је 500 килограма - ту ће суштити малине, шумско воће, лековито биље, печурке.

Пољанички крај код Врања обухвата 22 села, већина мештана бави се пољопривредом. Средином прошлог века било је 40.000 грла стоке, сада има три хиљаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво