Хоће ли се Чачани поново скијати на Јелици

После тридесет година Чачани би ускоро поново могли да користе скијалиште на Јелици. Иницијативу за обнову покренуо је мештанин, а град Чачак је спреман да помогне.  

Да би се стигло до некадашњег скијалишта последњи део пута може се прећи само пешице. Стаза Велике ливаде је на највишој тачки села Риђаге. Пре пет година мештанин, Ненад Милошевић је покренуо иницијативу за њено уређење, а убрзо затим припремљено је идејно решење.

"Дужина стазе би била око 350 метара са висинском разликом од 70 метара. Идејно решење смо предочили локалној самоуправи и мештанима како би их мотивисали да радимо заједно на реактивацији старог скијалишта", каже Ненад Милошевић, председник МЗ Риђаге.
 
Ненадову идеју подржале су комшије, а посебно активни скијаши који су на стазу некада редовно долазили.
 
"Главне локације спортског живота града Чачка били су Јежевица, Спомен-парк и Риђаге односно место где се сада налазимо Велике ливаде. Током зиме људи су се окупљали овде уз ски лифт који је био вучно уже неких двеста метара дужине", присећа се Милан Петронијевић, мештанин Риђага.

За комплетно опремање и уређење ски стазе, према проценама, требаће око десет милиона динара.
 
"Оно што је први корак, јесте да се парцела на којој се налазимо преведе у власништво града и уз ангажовање нашег спортског центра, да тај садржај употпуни и изградњом скијалишта што мислим да би било врло значајно пре свега за младе људе у нашем граду", каже Милан Бојовић, помоћник градоначелника Чачка.
 
Чачане од скијалишта дели свега осам километара локалног пута.

број коментара 0 Пошаљи коментар