Година инвестиција у Свилајнцу

Прошлу календарску годину челни људи општине Свилајнац оценили су као најуспешнију у последњој деценији. У инфраструктуру је уложено преко милијарду динара, отворена је још једна нова фабрика, а две, које се граде, биће отворене ове године. Инвестиције ће како је планирано бити веће од милијарду и по динара.

Када ради привреда има пара и за спорт. У нову годину Свилајнчани су ушли са новом инвестицијом. Спортски балон који покрива више од две хиљаде квадрата тартан терена омогућиће заљубљеницима у спорт да буду активни и током зимских месеци. Спортском балону обрадовала су се деца али и одрасли.

"Пре нисмо имали такво место где би играли фудбал,али сад се организовао и турнир за општину Свилајнац и мислим да за све овде значи. Сада можемо коначно да играмо фудбал или било који други спорт. Топло је овде,супер. Ово је користан објекат који ће користити свим грађанима,а посебно деци", кажу Свилајнчани.

У слободној зони ради 12 фабрика, а последња отворена, "Алфа техникс" запослила је 200 младих људи. Планове за развој општине пре десет година са отварањем „Панасоника" многи су сматрали нереалним, али се напоран рад исплатио. Први човек општине за ову годину најављује још једну велику инвестицију, погон италијанске компаније „Аристон".

"Кад добро засејете, онда морају да дођу и резултати. Када дођете у Србију и одете у било који нашу институцију, не можете да заобиђете општину Свилајнац. Некад смо мање успешни, некад више у тим преговорима, али ми стално разговарамо са потенцијалним инвеститорима. Требало је мало времена и требало је мало храбрих потеза", објашњава Предраг Милановић,председник Општине Свилајнац.

Уз своја и средства Владе Републике Србије и европских фондова, Свилајнац је реконструисао све здравствене и школске објекте. Пуна локална каса омогућила је становницима општине да ове године за 10% буде мањи и порез на имовину.
број коментара 0 Пошаљи коментар