Премијера "Претпоследње панде или статике" у Шапцу

Шабачко позориште поставило је на сцену прву премијеру у овој сезони. Режију за представу "Претпоследња панда или статика" Дина Пешута потписује млади редитељ Максим Милошевић, који у свом граду режира први пут.

Представа "Претоследња панда или статика" настала је из потребе да се боље разуме генерација деведесетих , која је, према речима драматурга, дошла у већ уништен свет а коју оптужују за пад свих вредности. Жанровски, то је генерацијска прича о траумама одрастања и љубави.

"У току рада на овој представи покушали смо да разумемо све оне делове друштва, све типолошке различитости друштва према којима можда имамо отпор", истиче драматуршкиња Марија Ратковић.

"Порука представе је да заправо среће нема у неким спољашњим стварима, и неким концептима живота за који ви можете да се определите, него негде човек треба да унутар себе да нађе задовољство", каже редитељ представе Максим Милошевић.

На сцени, четири млада глумца шабачког ансамбла, који се играју  савременим театарским језиком и уверљиво дочаравају комплексну причу.

"Тачно је да је приближно генерацијски мени јер мене следеће године чека та десетогодишњица  матуре", каже глумица Јована Пантић, "мислим да сам се снашла."

Осим ове представе, читава нова сезона шабачког позоришта посвећена је младима. Уз бројне радионице, овде се сваког петка у пет организују локалпатриотске причаонице са виђенијим Шапчанима.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар