Блаце: Ученици чисте град

Ученици основне школе "Стојан Новаковић" из Блаца организовали су акцију чишћења града. Ова школа део је пројекта еко-школа Србије, што подразумева и учешће у активностима чији је циљ очување животне средине.

Рукавице на руке и правац у патролу, еколошку. Тако то раде ученици ОШ "Стојан Новаковић" из Блаца на часовима еко секције.

Ова еко-патрола има циљ осим да се сакупља смеће, и да грађанима пошаље поруку да и они то требају да раде, да би наш град био лепши и чистији", Пеђа Паунковић, ученик VI разреда.

„Бринемо о нашој планети јер стварно морамо да схватимо да имамо само једну планету и да другу нећемо добити. Да морамо да бринемо о њој, да рециклирамо, не да бцамо отпад."

Осим грађанима, поруку упућују и својим вршњацима широм Србије. Марко Николић, ученик седмог разреда, сматра да би све школе требало да тако раде:

"И они треба покрену ову акцију, да чисте, да помажу природи, да не загађују."

Основна школа из Блаца је у пројекту еко школа Србије и учествује у многим акцијама које имају за циљ подизање свести о значају очувања природе.

"Ми радимо много тога везано за рециклажу, за компостирање, за примену рециклажних материјала за производњу разноразних производа", каже наставница биологије Оливера Тимотијевић. "Радили смо и рециклажу лименки, тетрапака итд. Имамо и зелену заставу као еко-школа."

Школа је и добитник награде за енергетску ефикасност јер су све сијалице, уз подршку родитеља и локалне самоураве замењене штедљивим.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 28. сеп 2018, 17:08) - Bozic CH [нерегистровани]

Prava stvar

Hvala vam djeco sto cistite svoj grad. Da je vise ovakvih akcija