Блаце: Ученици чисте град

Ученици основне школе "Стојан Новаковић" из Блаца организовали су акцију чишћења града. Ова школа део је пројекта еко-школа Србије, што подразумева и учешће у активностима чији је циљ очување животне средине.

Рукавице на руке и правац у патролу, еколошку. Тако то раде ученици ОШ "Стојан Новаковић" из Блаца на часовима еко секције.

Ова еко-патрола има циљ осим да се сакупља смеће, и да грађанима пошаље поруку да и они то требају да раде, да би наш град био лепши и чистији", Пеђа Паунковић, ученик VI разреда.

„Бринемо о нашој планети јер стварно морамо да схватимо да имамо само једну планету и да другу нећемо добити. Да морамо да бринемо о њој, да рециклирамо, не да бцамо отпад."

Осим грађанима, поруку упућују и својим вршњацима широм Србије. Марко Николић, ученик седмог разреда, сматра да би све школе требало да тако раде:

"И они треба покрену ову акцију, да чисте, да помажу природи, да не загађују."

Основна школа из Блаца је у пројекту еко школа Србије и учествује у многим акцијама које имају за циљ подизање свести о значају очувања природе.

"Ми радимо много тога везано за рециклажу, за компостирање, за примену рециклажних материјала за производњу разноразних производа", каже наставница биологије Оливера Тимотијевић. "Радили смо и рециклажу лименки, тетрапака итд. Имамо и зелену заставу као еко-школа."

Школа је и добитник награде за енергетску ефикасност јер су све сијалице, уз подршку родитеља и локалне самоураве замењене штедљивим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво