Брига о родитељству у Свилајнцу

По угледу на највише државне инстанце, Општина Свилајнац повела је своју,  засебну акцију на повећању наталитета и заштити најосетљивијих група грађана, посебно деце. Прва акција симболично је названа „Бебама на дар“. Беби пакете  добиле су 23 младе породице.

Најмлађа бебa има непуних месец данa, најстарија три. Све су лепе и изненађујуће мирне, као да им простор новог Центра за бригу о породици сасвим одговара. Општина Свилајнац позвала је све родитеље који су принове добили у јануару и фебруару и уручила им  поклон пакете са  пажљиво бираном и квалитетном беби опремом.Маме су задовољне, а кажу, и бебе.

У новом,  тек отвореном Центру за бригу о породици кажу, да ће им осим тек рођених Свилајчана у жижи интересовања бити  стари и немоћни и лица са инвалидтетом.

"Корак по корак ићи ћемо на све старије узрасте деце. Тако бисмо ту некако заокружили те неке породичне прегледе, па онда саветодавни ради и да негде помогнемо родитељима да превазиђу све те фазе које носи родитељство", каже Ивана Петровић в д директора Центра за бригу о породици.

Општина Свилајнац протеклих година градила је инфраструктуру. Пошто је то углавном завршено ред је да сада конкретно помогну сојим суграђанима.

"Општине могу да дају значајан допринос, мислим да је оно што ради Влада Србије ових дана додатни стимулан за ново рађање, јер џабе све то радимо ако не повећамо наталитет. Тако да мислим да смо на добром путу и Влада Србије и општина Свилајнац и родитељи и да ће то у наредном периоду да да резултате", каже Предраг Милановић, председник Општине Свилајнац.
Центар за бригу о породици своје акције организоваће самостално или у партнерству са државним,  локалним институцијама и невладиним организацијама.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар