"Боинг, боинг" и у Књажевско-српском театру

Хит представа шездесетих година прошлог века "Боинг, боинг" Марка Камолетија, у копродукцији крагујевачког и краљевачког позоришта, премијерно је изведена на сцени Књажевско-српског театра.

Париз шездесетих година прошлог века овој урнебесној комедији даје посебну атмосферу. Неодољиви Бернанд има три веренице: стјуардесе Американку Џенет, Италијанку Рафаелу и Немицу Елзу, које не знају једна за другу. Када се распоред њихових летова подудари - онда настаје хаос.

"Шта се дешава мушкарцу који се одлучи на тако храбар корак, да истовремено буде са три жене? Имали смо сјајну сарадњу са колегиницама и колегама из крагујевачког позоришта, тако да мислим да смо на задовољство публике дошли до сјајног резултата", сматра Зоран Церовина, глумац краљевачког позоришта. 

После великог успеха представе "Врапчић", у коме је глумом и песмом оживела славну шансоњерку Едит Пјаф, глумица Јасмина Димитријевић је у овом комаду једна од вереница -Италијанка Рафаела, глумица Књажевско-српског театра:

"Оно што је мени битно то је заправо да, као глумица, увек будем различита. Бити исти - тога се треба клонити."

Овом копродукцијом Књажевско-српски театар наставља успешну сарадњу са краљевачким позориштем.

"Поучени претходним примером, представом коју смо такође радили, која је доживела велики успех - а то је представа "Пиџама за шесторо" која се играла и на сцени у Краљеву и у Крагујевцу", каже Милош Крстовић, директор Књажевско-српског театра. "Одлучили смо се за исти корак, са истим редитељем Ненадом Гвозденовићем и писцем Марком Камелотијем."

Прве представе комада "Боинг, боинг" играле су се у Лондону и Паризу двадесет година, а премијерно је изведена више од 200 пута. У првој репризи комедије у Књажевско-српском театру, гледаоци ће уживати 25. јанура а карте су распродате.

број коментара 0 Пошаљи коментар