Браћа из Алексинца донела две медаље са европског првенства

Такмичари џију-џицу клуба Н&Ф из Алексинца освојили две медаље на Европском првенству које је одржано у Румунији. Браћа Трајковић, која су на том такмичењу бранила боје Србије донела су златну и бронзано одличје.

На такмичењу у Букурешту, 18-годишњи Филип Трајковић освојио је титулу европског шампиона у јуниорској категорији до 94 килограма. Његов две године старији брат Никола био је трећи у категорији до 77 килограма.

Филип је успео да као јуниор освојим титулу првака Европе: "Дуго сам је очекивао и веома сам срећан. Поред тога остајем у овој категорији и наредне две године и имам шансу да поновим успех."

"Остаје жал за тим златом", каже његов брат Никола, који је освојио бронзану медаљу. "Дао сам све од себе, борио сам се максимално колико сам могао, али понекад није ни то довољно."

Припреме за такмичења биле су интензивне и трајале су више од три и по месеца. Филипа и Николу тренира њихов отац Драган.

"То је интензивни рад и свакодневни тренинг који траје три и по или четири месеца", наглашава њихов тренер Драган Трајковић. "Буквално они имају један дан седмично да одмарају. Веома је напорно, минимум два тренинга дневно."

Браћа Трајаковић већ годинама постижу врхунске резултате у овом спорту, а почели су да тренирају веома рано.

"Сам спорт ми се свиђа и у сваком наредном такмичењу сам га волео све више и више", каже Филип. "Тренирао сам и друге спортове, али сам имао мотив више да се докажем баш у овом спорту."

Никола воли џију-џицу зато што је диманичан: "Пуно је поена у игри. Потребна је интелигенција и потребно је да се размишља све време док меч траје."

Ова је друго европско злато које је клуб из Алексинца освојио у својој историји и уједно једино овакво признање у нашој земљи до сада.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 05. нов 2017, 22:39) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast momci!

Jedno veliko bravo za titule. Osvetlali ste i svoj i obraz Srbije!

(недеља, 05. нов 2017, 22:17) - Jelena Beograd [нерегистровани]

Šampioni s juga Srbije

Ovakvi momci moraju na RTS-u više da imaju mesta jer su oni svojim svetskim, evropskim i balkanskim uspesima to i zaslužili, sada su idoli Južne i čitave Srbije. To su prave vrednosi za svu decu.