Бивши ђак донирао рачунаре школи у Јагодини

Драган Милошевић, угледни адвокат из Чикага купио је 20 рачунара за ученике Основне школе "Милан Мијалковић" у Јагодини коју је некада и сам похађао. Рачунари су стигли у правом тренутку, јер је од ове школске године настава информатике обавезан предмет.

Учионица мала, али ђацима то не смета. Двадесет нових рачунара раде много боље од старих, а информатика је већини омиљен предмет.

"Радимо, програмирамо, играмо се неки пут и тако."

"Тражимо неке програме, решавамо неке једначине."

"Ове рачунаре је поклонио бивши ђак ове школе и јако смо му захвални јер су много бољи од ових прошлих."

Драган Милошевић, некадашњи ђак школе, 1989. године отишао је са породицом у Америку. Овог лета на кратком пропутовању кроз Србију, обишао је школу и пожелео да нешто дарује садашњим ученицима.

"Господин је био на кратко код нас, и изразио је жељу да поклони нешто школи, питао је шта је нама потребно. Ја сам изразила жељу за компјутерима не надајући се наравно оволиком броју. Господин има четворо деце. Посебно задовољство ми је било што се супруга његова бави послом нашим, предаје шпански и немачки језик у једној чикашкој школи. Што се тиче опремљености школе они су на завидном нивоу, али што се тиче наставе, квалитети су на нашој страни", каже Весна Милосављевић, директорка школе.

Рачунари су, кажу у школи, стигли у прави час ,јер је од ове године настава информатике обавезна, а десет старих комјутера није довољно да се настава лако организује.

"Ми смо баш размишљали ове године како ћемо да наставу уопште остваримо у свим разредима. Имамо и више одељења и настава техничког и информатичког се одвија у кабинету и ово је прави погодак за ову годину, каже Душица Дојчиновић, наставница информатике.

Драган Милошевић као дародавац, није желео медијску пажњу. Чак је и колектив школе једва стигао да му на поклону захвали пре његовог повратка у Чикаго. Ипак за ђаке школе који ће користити нове рачунаре он је пример успешног човека који није заборавио прве кораке у свом школовању.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221број коментара 0 Пошаљи коментар